Teknik Bilgiler

Kullanılan Malzemeler

Grafit kalıp (Pota):

Özel tasarımlı grafit kalıp; bir hazne, bir boşaltma deliği ve bir kaynak boşluğu içerir. Termik tepkime, haznede gerçekleşir. Ergiyen bakır, boşaltma deliğinden kaynak boşluğuna akar. Bu kısım, kalıbın işlemi tamamlanmış bağlantıdan kolay ayrılmasını sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Bu da kullanım sırasında gösterilen özene de bağlı olarak kalıbın ömrünü uzatır. Bir kaynak potasının ortalama ömrü, 50 kullanım civarındadır.

Amperweld tozu:

Bir tür bakır alaşımı olan Amperweld tozu, birleştirilecek iletkenlerin kesitine göre farklı gramajlara sahip plastik tüpler halinde piyasaya sunulur. Her bir tüpte, istenen bağlantıyı yapmaya yetecek miktarda metal kaynak tozu ve uygun miktarda gümüş renkli başlatma tozu bulunur.

Saplı mengene (Pense):

Birbirine kaynak yapılacak iletkenlerin içinde bulunduğu grafit kalıbı kıstırmak suretiyle, kalıbın açılmasını ve içine konan kaynak tozunun dağılmasını önleyen iki saplı pense. Saplı mengeneler değişik tipte kalıpları sıkmakta kullanılabilir ve gerekli bağlantının tip ve boyutlarına göre üretilirler.

Ateşleyici (Çakmak):

Tepkimeyi başlatmak için kullanılır. Bu işlem sırasında tozu tutuşturmak için kullanılan geleneksel termokaynak çakmağı yerine 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu esas alınarak geliştirilen "Elektronik Pota Çakmağının" kullanımı oldukça büyük avantaj sağlamaktadır.

- Amper Elektronik Pota Çakmağı ile Ateşleme İşleminin Gerçekleştirilmesi- 
icerik-img-03

Kablo temizleyici:

Dairesel iletkenlerin, yani rod ve kabloların temizliği için tasarlanmıştır. Kablo fırçasının kafaları değiştirilebilir.